„Jézus mondja: Én kérni fogom az Atyát, és másik Pártfogót (Vigasztalót) ad nektek, hogy veletek legyen mindörökké.”

„Jézus mondja: Nem hagylak titeket árván, eljövök hozzátok.”

„Ha élünk, az Úrnak élünk, ha meghalunk, az Úrnak halunk meg. Tehát akár élünk, akár meghalunk, az Úréi vagyunk.”

„Jézus mondja: Én örök életet adok követőimnek, és nem vesznek el soha, mert senki sem ragadhatja ki őket az én kezemből.”


Templom, de nem úgy, ahogy megszoktuk.

Fák alkotják, de nem erdő. Különleges, élőfa templomot telepítettek Új-Zélandon. Barry Cox egész életét meghatározó szenvedélye az egyházi építészettel és a természet szeretetével az általa létrehozott élőfa templomban csúcsosodik ki.

Egykori ministránsfiú 2011 áprilisában kezdett a terület rendezésében, miután éveken át tanulmányozta a templomépítészetet hazájában, valamint Európában és Amerikában. Bár eredetileg saját örömére építette, telepítette az élőfa templomot, mára esküvői helyszínként is működik - miután unokaöccse itt kötött házasságot, hamar népszerű lett. Az élőfa templomba 100 ülőhely van, a látogatók a hatalmas kerteket kívül egy labirintust is bejárhatnak. A templom tetejét és falait is fák alkotják, az oltár viszont márványból készült, ami Cox család származási helyéről érkezett az alapanyag, az olaszországi Comói-tó mellől.

https://www.youtube.com/watch?v=p_U80p5-o4s 

Miserend

Hétfő 8:00
Kedd 19:00
Szerda 8:00
Csütörtök 19:00
Péntek 19:00
Szombat 8:00
VASÁRNAP 08:00, 10:00,
12:00

Részletek a képre kattintva

A szentmiséket on-line lehet követni a plébánia youtube csatornáján: https://www.youtube.com/channel/UC8amGdBMd9Ag9fHKpV25SQQ?view_as=subscriber