„Jézus mondja: Én kérni fogom az Atyát, és másik Pártfogót (Vigasztalót) ad nektek, hogy veletek legyen mindörökké.”

„Jézus mondja: Nem hagylak titeket árván, eljövök hozzátok.”

„Ha élünk, az Úrnak élünk, ha meghalunk, az Úrnak halunk meg. Tehát akár élünk, akár meghalunk, az Úréi vagyunk.”

„Jézus mondja: Én örök életet adok követőimnek, és nem vesznek el soha, mert senki sem ragadhatja ki őket az én kezemből.”


VÉGTELEN HIT!

Gyönyörű, mély hitből fakadó tanúságtétellel válaszolnak az egyiptomi kopt keresztények a templomukat ért virágvasárnapi merényletre: a felrobbantott templom falai mellett a Hitvallást imádkozzák.

Micsoda hit! – írja a közösségi médiában is terjedő videót bemutató churchpop.com oldal. A felvételen az látható, ahogy kopt keresztények a templomukat ért virágvasárnapi merényletet követően a Niceai Hitvallást imádkozzák arab nyelven, tanúságot téve hitükről és arról: a terrorfenyegetettség árnyékában sem hajlandóak megtagadni kereszténységüket. (A portál ugyan hozzáteszi: egyelőre nem teljesen tisztázott, hogy a mostani támadás után készült a felvétel, vagy egy korábbi, hasonló merényletet követően, majd virágvasárnap újra szárnyra kapott. A lényegen azonban ez semmit sem változtat.)

Íme, a videó:

Ha nem hallottad, vagy olvastad volna: virágvasárnap két helyszínen is merényletet követtek el kopt keresztény közösségek ellen Egyiptomban, a támadásoknak negyvenhét halálos áldozata van. Az egyik, alexandriai támadás idején a helyszínről éppen élő közvetítést adott egy televízió, a robbanás pillanatában megszakadt az adás.

Miserend

Hétfő 8:00
Kedd 19:00
Szerda 8:00
Csütörtök 19:00
Péntek 19:00
Szombat 8:00
VASÁRNAP 08:00, 10:00,
12:00

Részletek a képre kattintva

A szentmiséket on-line lehet követni a plébánia youtube csatornáján: https://www.youtube.com/channel/UC8amGdBMd9Ag9fHKpV25SQQ?view_as=subscriber