„Jézus mondja: Én kérni fogom az Atyát, és másik Pártfogót (Vigasztalót) ad nektek, hogy veletek legyen mindörökké.”

„Jézus mondja: Nem hagylak titeket árván, eljövök hozzátok.”

„Ha élünk, az Úrnak élünk, ha meghalunk, az Úrnak halunk meg. Tehát akár élünk, akár meghalunk, az Úréi vagyunk.”

„Jézus mondja: Én örök életet adok követőimnek, és nem vesznek el soha, mert senki sem ragadhatja ki őket az én kezemből.”


A budapesti 3-as metró utasai azt hitték, a jármű vezetője Krisztus követésére hívja őket. Majdnem így történt.Önkéntes hittérítő járja a földalatti világot: megafonnal a kezében az elmúlt napokban többször Jézus Krisztusról kezdett beszélni egy ismeretlen személy a főváros metrókocsijaiban. Az Index egyik olvasója meg is kereste a BKV ügyfélszolgálatát, miután a metróvezetőre gyanakodott. A közlekedési vállalat illetékese tájékoztatta az érdeklődőt, hogy a missziós szándék más forrásból, egy utastárstól ered. A hangosbeszélő miatt tűnhetett úgy, hogy a vezető ad tájékoztatást hitéről.

A történet mellékszálaként kiderült, hogy a BKV munkatársa egyébként rendszeresen olvassa az evangéliumot.

Ilyen az, amikor az "állj elő vele, akár alkalmas, akár alkalmatlan" buzdítása találkozik a "ne beszélj róla, de élj úgy, hogy kérdezzenek róla" bölcsességével.

 

Miután azonban "véletlenül" kiderült, hogy a BKV munkatársa aktív olvasója a Bibliának, s ezt büszkén fel is vállalta, az lehet a történet végkicsengése, hogy Isten útjai tényleg kifürkészhetetlenek. :)

Miserend

Hétfő 8:00
Kedd 18:00
Szerda 8:00
Csütörtök 18:00
Péntek 18:00
Szombat 8:00
VASÁRNAP 08:00, 10:00,
12:00

Részletek a képre kattintva