„Jézus mondja: Én kérni fogom az Atyát, és másik Pártfogót (Vigasztalót) ad nektek, hogy veletek legyen mindörökké.”

„Jézus mondja: Nem hagylak titeket árván, eljövök hozzátok.”

„Ha élünk, az Úrnak élünk, ha meghalunk, az Úrnak halunk meg. Tehát akár élünk, akár meghalunk, az Úréi vagyunk.”

„Jézus mondja: Én örök életet adok követőimnek, és nem vesznek el soha, mert senki sem ragadhatja ki őket az én kezemből.”


Mélyreható élmény

 Március 22-én, Jeruzsálemben ökumenikus szertartás keretében ünneplik a Jézus nyughelyeként tisztelt Szent Sír restaurálási munkálatainak befejezését. A kilenc hónapig tartó felújítást a katolikus, a görög ortodox és az örmény egyház közös döntése alapján végezték el.

Antonia Mariopoulu, a munkálatok tudományos koordinátora a Szentföldi Ferences Kusztódia Keresztény Médiaközpontjának adott interjújában elmondta, hogy a restaurálás különböző szakaszaiban történelmi pillanatokat élhettek meg, elsősorban tavaly októberben, Jézus sírjának felnyitásakor. Erre most először került sor az utóbbi kétszáz évben, és harmadszor a történelemben. Egy márvány réteg alatt egy újabb szürke márványlapot találtak, amelyet föld borított be. A három keresztény közösség a Szent Sír őrzőinek engedélyével eltávolította ezt a töltőanyagot. Ez alatt a márványlap alatt van a faragott szikla, amely tanúsítja, hogy ez egy sírhely volt, ahol valakit eltemettek. A hagyomány szerint itt helyezték el Krisztus testét.

 

A munkálatok tudományos koordinátora a Szent Sírt élő műemléknek nevezte, ahol zarándokok milliói imádkoznak szüntelenül. Hozzátette, hogy a restaurálás nagy áldás, nagy felelősség és egyben nagy kihívás volt; a feltárás mélyreható élményt jelentett a kutatócsoport tagjai számára.

Miserend

Hétfő 8:00
Kedd 18:00
Szerda 8:00
Csütörtök 18:00
Péntek 18:00
Szombat 8:00
VASÁRNAP 08:00, 10:00,
12:00

Részletek a képre kattintva