„Jézus mondja: Én kérni fogom az Atyát, és másik Pártfogót (Vigasztalót) ad nektek, hogy veletek legyen mindörökké.”

„Jézus mondja: Nem hagylak titeket árván, eljövök hozzátok.”

„Ha élünk, az Úrnak élünk, ha meghalunk, az Úrnak halunk meg. Tehát akár élünk, akár meghalunk, az Úréi vagyunk.”

„Jézus mondja: Én örök életet adok követőimnek, és nem vesznek el soha, mert senki sem ragadhatja ki őket az én kezemből.”


Ahol az ember van, ott van az Egyház is 

„Ahol az ember van, ott van az Egyház is – ezért van jelen a pápa a Twitteren és az Instagramon” – fogalmazott Lucio Adrián Ruiz, a Pápai Kommunikációs Titkárság titkára március 3-án a „Twitter-diplomácia a Szentszéknél” (Twitter Diplomacy at Holy See) című vatikáni műhelybeszélgetésen.

Az Egyesült Királyság vatikáni nagykövetsége a Pápai Kommunikációs Titkársággal együtt rendezte meg a workshopot, amelyen diplomaták, valamint digitális kommunikációval, azon belül is a Twitterrel foglalkozó egyházi szakemberek vettek részt. A találkozó során tapasztalatot cseréltek arról, miként változott meg intézményi szinten is a kommunikáció a közösségi oldalak megjelenésével. A rendezvényen felszólalt többek között Leigh Turner, az Egyesült Királyság ausztriai nagykövete, Habsburg-Lotharingiai Eduárd, Magyarország szentszéki nagykövete, valamint Giovanni Maria Vian, a L’Osservatore Romano főszerkesztője.

 

Ferenc pápa Twitter-fiókját kilenc nyelven összesen több mint 32 millióan követik. A workshop résztvevői egyetértettek abban, hogy a pápa vezető szerepet tölt be a közösségi oldalakon, mert megérinti az emberek, hívők és nem hívők értelmét és szívét is a mindenki számára fontos kérdésekben megfogalmazott mondataival.

Miserend

Hétfő 8:00
Kedd 18:00
Szerda 8:00
Csütörtök 18:00
Péntek 18:00
Szombat 8:00
VASÁRNAP 08:00, 10:00,
12:00

Részletek a képre kattintva