„Jézus mondja: Én kérni fogom az Atyát, és másik Pártfogót (Vigasztalót) ad nektek, hogy veletek legyen mindörökké.”

„Jézus mondja: Nem hagylak titeket árván, eljövök hozzátok.”

„Ha élünk, az Úrnak élünk, ha meghalunk, az Úrnak halunk meg. Tehát akár élünk, akár meghalunk, az Úréi vagyunk.”

„Jézus mondja: Én örök életet adok követőimnek, és nem vesznek el soha, mert senki sem ragadhatja ki őket az én kezemből.”


De nehéz az iskolatáska...

Tilos új évfolyamok indítása a marosvásárhelyi Római Katolikus Teológiai Líceumban – áll a Maros Megyei Tanfelügyelőség február 27-ei, 70. számú határozatában, amelyet a tanügyi hatóság még aznap délután eljuttatott a katolikus gimnázium vezetőségéhez. 

 

A döntésről Oláh Dénes marosvásárhelyi főesperes-plébános tájékoztatott.

A határozat értelmében előkészítő, ötödik és kilencedik osztály nem indulhat az oktatási intézményben a 2017/18-as tanévben. A döntést azzal indokolták, hogy a romániai korrupcióellenes hatóság (DNA) bűnügyi vizsgálatot folytat az intézmény létrehozását és működtetését illetően.

 

A korlátozás kapcsán Holló László egyetemi tanár, az Erdélyi Római Katolikus Státus Alapítvány igazgatótanácsi elnöke a következő nyilatkozatot tette az egyik közösségi oldalon: „Az Erdélyi Római Katolikus Státus Alapítvány a marosvásárhelyi magyar katolikus szülők ismételten megfogalmazott igényére válaszolva kezdeményezte a II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Teológiai Líceum alapítását. Az alapítástól kezdődően, a hatalom eszközeit gátlástalanul kihasználó erőkkel szemben, korlátozott eszközeivel mindent megtesz annak érdekében, hogy az iskolaalapítás érvényben maradjon, illetve a diákok és a szülők joga ne csorbuljon. Tudjuk, hogy az alantas hatalmak is a maguk során szintén mindent megtesznek annak érdekében, hogy az ügy mellett állókat, felelős beosztásban lévőket és szülőket egyaránt megfélemlítsék, összezavarják. Az életből vett tapasztalatunk és keresztény hitünkből vett bizonyosságunk alapján tudjuk, »aki mindvégig kitart, az üdvözül« (Mt 24,13).”

Miserend

Hétfő 8:00
Kedd 19:00
Szerda 8:00
Csütörtök 19:00
Péntek 19:00
Szombat 8:00
VASÁRNAP 08:00, 10:00,
12:00

Részletek a képre kattintva

A szentmiséket on-line lehet követni a plébánia youtube csatornáján: https://www.youtube.com/channel/UC8amGdBMd9Ag9fHKpV25SQQ?view_as=subscriber