„Jézus mondja: Én kérni fogom az Atyát, és másik Pártfogót (Vigasztalót) ad nektek, hogy veletek legyen mindörökké.”

„Jézus mondja: Nem hagylak titeket árván, eljövök hozzátok.”

„Ha élünk, az Úrnak élünk, ha meghalunk, az Úrnak halunk meg. Tehát akár élünk, akár meghalunk, az Úréi vagyunk.”

„Jézus mondja: Én örök életet adok követőimnek, és nem vesznek el soha, mert senki sem ragadhatja ki őket az én kezemből.”


Az idő múlik és  észrevétlenül

elérkezett a 25.  házassági évfordulónk.

Kellemes meglepetésként érkezett a Plébániáról a meghívó:  ünnepeljünk együtt!

            Fél órával korábban érkeztünk a déli misére és helyet foglaltunk a számunkra fenntartott  padokban. A légkör ünnepélyes volt.  Örömmel vettük észre,hogy milyen sok házaspár  ünnepel velünk együtt  20, 25, 30, 40 vagy 50 éves évfordulót. Volt, akit csak a templomból ismerünk , de voltak  régi személyes ismerősök is a hangulat pedig családias volt . Figyelemmel hallgattuk a plébános által ismertetett "forgatókönyvet"   és gyermeki izgalommal vártuk a nagy eseményt.

            A köszöntés és a tanulságos prédikáció után a jubiláló házaspárok kerültek a figyelem középpontjába. Megújítottuk házassági fogadalmunkat, a pap megáldott minket és átvettük a szép okleveleket. Megható volt és ünnepélyes.

Egy-egy  könnycsepp is legördült az arcokon,hiszen mostani fogadalmunk  tudatos és felelősségteljes, szemben az ifjúkori  lángoló lelkesedéssel.

            A délután ünnepléssel telt és  kötetlen jó hangulatú beszélgetéssel.  Köszönet a szervezôknek a gyönyörûen megterített asztalért, az ízletes ételekért, a változatos italokért és a házias, finom süteményekért. Köszönet az esküvôi tortáért és a zamatos dinnyéjért.  Köszönet a zenélô fiataloknak és mindenkinek, aki munkájával hozzájárult ahhoz,hogy ez a nap feledhetetlen maradjon számunkra.Nem utolsó sorban köszönet az "ötletgazdának"  Dánku Balázs plébánosnak,aki az egészet  koordinálta.

            Végezetül  egy  buzdítás a fiataloknak: merjék felvállalni egymást, merjenek családot alapítani, gyerekeket vállalni, szeressék és tiszteljék egymást mert Istennel a házasság intézménye életképes a mai "modern" világban is. Élô bizonyíték  erre a vasárnap ünneplô  50 éves házaspárok jelenléte. Isten éltesse mindnyájukat!

Szerző: BUTYKAY  LOTTE

 

 

Miserend

Hétfő 7:30
Kedd 18:00
Szerda 7:30
Csütörtök 18:00
Péntek 18:00
Szombat 7:30
VASÁRNAP 7:30, 10:00,
12:00

Részletek a képre kattintva