„Jézus mondja: Én kérni fogom az Atyát, és másik Pártfogót (Vigasztalót) ad nektek, hogy veletek legyen mindörökké.”

„Jézus mondja: Nem hagylak titeket árván, eljövök hozzátok.”

„Ha élünk, az Úrnak élünk, ha meghalunk, az Úrnak halunk meg. Tehát akár élünk, akár meghalunk, az Úréi vagyunk.”

„Jézus mondja: Én örök életet adok követőimnek, és nem vesznek el soha, mert senki sem ragadhatja ki őket az én kezemből.”


Mindannyian különbözőek, egyediek vagyunk,

eltérő személyiséggel, világnézettel, gondolkodásmóddal, más-más tulajdonságokkal rendelkezünk mégis egy közösség részesei vagyunk, egységet alkotva, közös értékeket képviselünk és így haladunk együtt az Istenhez vezető úton.

E téma jegyében került megrendezésre az idei Egyházmegyei Ifjúsági Találkozó, melyen mi is, plébániánk fiataljai, szép számmal részt vettünk szeptember 17-én szombaton, Mezőfényen. A találkozó mottóját is ennek tükrében választották, "Ahol ketten vagy hárman összegyűlnek az én nevemben, ott vagyok közöttük." (Mt 18,20). Krisztus-közösség évében még inkább aktuális -nemcsak a fiatalok számára-  miként éljük meg keresztény mivoltunkat, az Egyházközségben és hétköznapjainkban egyaránt.

Közösségként indultunk el mi is szombat reggel megannyi plébánia fiataljaival, hogy együtt legyünk, találkozzunk, lelki feltöltődést kapjunk, hogy egy élménydús napot töltsünk el, elszakadva a mindennapok szürkeségéből. Megérkezve közösen imádkoztunk és énekeltünk, majd a szokásostól eltérően, bemutatkozás helyett, csatakiáltással kellett készüljünk, ami röviden és frappánsan jellemezte közösségünket.

A továbbiakban a kisebbek számára Guia Laurean Hugó ferences szerzetes, valamint a nagyobbaknak a debreceni-nyíregyházi megyéspüspök, Palánki Ferenc tartott előadást, az isteni szeretet fontosságáról és jelenlétéről. "Mi keresztények nem abban hiszünk, hogy van Isten, hanem hogy jelen van.", hangsúlyozta a püspökatya. Az isteni szeretet legyen az az erő ami egyesíti közösségeinket, erre érdemes építenünk az életünket. Meg kell találnunk a feladatunkat, hivatásunkat abban a közösségben, amelyhez tartozunk. Rajtunk keresztül kell megjelenjen Isten szeretete a Földön, azáltal hogy jót cselekszünk, erényeinket gyakoroljuk és közvetítjük azt a fáradhatatlan isteni szeretetet embertársaink felé, amit Tőle kaptunk. Formál, alakít és ajándékoz. Erre hívta fel figyelmünket az atya előadása során. Majd kiscsoportos beszélgetések keretén belül mi is kifejthettük meglátásainkat és véleményt mondhattunk arról ahogyan megéljük Isten jelenlétét közösségünkben.

Délután az alternatív programok kerültek előtérbe. Karaoke, méta, tánc, kézműves foglalkozások mellett lehetőségünk nyílt meghallgatni az olimpiai bajnok, Simona Pop szatmári vívónk tanúságtételét vagy beszélgethettünk Fleisz Kinga pszichológussal a párkapcsolatokról is. Énekpróbával és gyónási lehetőséggel készültünk a szentmisére, melynek helyszíne a mezőfényi Szent Mihály templom volt.  Ezután a helybéliek által készített vacsorára került sor a kultúrotthonban, amit az utolsó program, a táncos mulatság követett. Elindulás előtt együtt, közösségként adtunk hálát a jó Istennek a hátunk hagyott nap emlékeiért, eseményeiért, mindazért amivel többek lettünk és imával zártuk le a találkozót.

 

Remélem mindannyian azzal az üzenettel tértünk haza, hogy még több figyelmet fordítva építsük közösen, az isteni szeretet tekintetében azt a közösséget amit a leginkább magunkénak érzünk és ahol megtaláljuk igazi helyünk.

Szerző: Fehér Anita :)

Miserend

Hétfő 7:30
Kedd 18:00
Szerda 7:30
Csütörtök 18:00
Péntek 18:00
Szombat 7:30
VASÁRNAP 7:30, 10:00,
12:00

Részletek a képre kattintva