„Jézus mondja: Én kérni fogom az Atyát, és másik Pártfogót (Vigasztalót) ad nektek, hogy veletek legyen mindörökké.”

„Jézus mondja: Nem hagylak titeket árván, eljövök hozzátok.”

„Ha élünk, az Úrnak élünk, ha meghalunk, az Úrnak halunk meg. Tehát akár élünk, akár meghalunk, az Úréi vagyunk.”

„Jézus mondja: Én örök életet adok követőimnek, és nem vesznek el soha, mert senki sem ragadhatja ki őket az én kezemből.”


pnkszt2Június 21-én együtt ünnepeltünk, kicsik és nagyok, fiatalok és öregek egyaránt. 

Nyolcadik alkalommal szerveztük meg a plébánianapot.

Tizenkét órakor szentmisével vette kezdetét az együttlét, amikor ötven évfordulós - 50, 40, 30, 25, 20 éve együtt - házaspár újította meg házassági ígéreteit. A templomból kiérve elfogyasztották az addig bográcsban elkészült gulyást, a gyerekek népi játékokat próbáltak ki - patkódobás, ütlegelés, diótörés, toldi rúd emelés, mocsárjárás, fejtörő kockakirakás -, vetélkedőn vettek részt, a nagyobbakat is várta a néptánc, a vívó bemutató. Dánku Pál "A papok szerepe az 1848-as szabadságharc során és az azt követő időszak eseményeiben" címmel tartott előadást, később pedig az Abend zenekar adott kedvcsinálót a közös énekléshez, a nótapárbajhoz is.  

Az idei plébánianapon különös érdeklődés övezte az íjászbemutatót és a "A tűzoltók a gyermekek barátai" bemutatót, de a kétszázharminc résztvevő mindegyike megtalálhatta a számára érdekes programot, az időt a beszélgetésre, az öröm pillanatait az együttlétben.

Miserend

Hétfő 8:00
Kedd 19:00
Szerda 8:00
Csütörtök 19:00
Péntek 19:00
Szombat 8:00
VASÁRNAP 08:00, 10:00,
12:00

Részletek a képre kattintva

A szentmiséket on-line lehet követni a plébánia youtube csatornáján: https://www.youtube.com/channel/UC8amGdBMd9Ag9fHKpV25SQQ?view_as=subscriber