„Jézus mondja: Én kérni fogom az Atyát, és másik Pártfogót (Vigasztalót) ad nektek, hogy veletek legyen mindörökké.”

„Jézus mondja: Nem hagylak titeket árván, eljövök hozzátok.”

„Ha élünk, az Úrnak élünk, ha meghalunk, az Úrnak halunk meg. Tehát akár élünk, akár meghalunk, az Úréi vagyunk.”

„Jézus mondja: Én örök életet adok követőimnek, és nem vesznek el soha, mert senki sem ragadhatja ki őket az én kezemből.”


 

A Kis Szent Teréz templomban imádkoztak együtt több templom fiataljai vasárnap, az adventi imaórán. Adventi készülődésében segíti egymást több plébánia ifjúsága, így hetente Szatmárnémetiben, és Nagykárolyban is egybegyűlnek imádkozni, elmélkedni, az Úrnak énekelni.

 

A Szatmári Római Katolikus Egyházmegye Ifjúsági Irodája által kiadott segédanyag tematikáját követve az első adventi gyertya meggyújtásakor a hitre, december 9-én pedig a reményre összpontosítottak, és próbálták éleszteni ezt önmagukban, felfedezni környezetükben.

A Kis Szent Teréz templomban összegyűlt Krisztusvárókat az imaóra elején Ft. Danku Balázs köszöntötte, az adventi megújulás gondolatát kifejezve: „A Szentatya megnyitotta a Hit Évét. A hit és a megújulás útján akarunk járni Advent hétköznapjain és vasárnapjain. Az imaóra is ezt a jó ügyet szolgálja. Adventi koszorúnk első gyertyájának fénye jelzi, tudjuk már, hogy Istent keressük, Istenre vágyunk a szívünk mélyén. A második gyertya fényénél azt látjuk, hogy nem vagyunk egyedül. Együtt haladunk, együtt megyünk társainkkal, és jó, hogy nem kell tétlenül várnunk."

 

Miserend

Hétfő 8:00
Kedd 19:00
Szerda 8:00
Csütörtök 19:00
Péntek 19:00
Szombat 8:00
VASÁRNAP 08:00, 10:00,
12:00

Részletek a képre kattintva