„Jézus mondja: Én kérni fogom az Atyát, és másik Pártfogót (Vigasztalót) ad nektek, hogy veletek legyen mindörökké.”

„Jézus mondja: Nem hagylak titeket árván, eljövök hozzátok.”

„Ha élünk, az Úrnak élünk, ha meghalunk, az Úrnak halunk meg. Tehát akár élünk, akár meghalunk, az Úréi vagyunk.”

„Jézus mondja: Én örök életet adok követőimnek, és nem vesznek el soha, mert senki sem ragadhatja ki őket az én kezemből.”


A Szatmári Római Katolikus Püspökség által szervezett zarándoklatokon akár mindhárom helyre elzarándokolhat. A megszokottból való kiszakadás, az új megismerése, a tudatos útra kelés mindannyiunk vágya. Az ember mobilis, migráns, vándor, aki nem csak térben és időben, de történéseken és élményeken keresztül is halad a teljesebb felé. Az utazás mindig ébreszt, tanít, a zarándoklat ezek mellett vezet, nem csupán helyekre, de önmagunk és a Mindenható megismeréséhez is egyre közelebb.

 

A Szatmári Római Katolikus Püspökség szervezésében idén még három útra, a Cseh Köztársaságba és Németországba, Magyarországra, valamint Görögországba lehet jelentkezni. Augusztus 25. és 28-a között Prágát, Drezdát, Königsteint és Brnót is érinti az a zarándoklat, amely a kereszténység cseh és német örökségét mutatja be az utazóknak, akik ugyanakkor megtekinthetik majd a legfontosabb kastélyokat, épületeket, utcákat és tereket is.

Magyarország legszebb és legismertebb zarándok-úticéljaira szeptember 10. és 12 között lehet eljutni Gyöngyös, Budapest, Esztergom, Márianosztra, Szentkút és Eger érintésével. Ezekre a helyekre ellátogatva többek között imádkozhatnak majd a Szent Jobb kápolnában, megtekinthetik a Mátyás templomot, az esztergomi Bakócz Tamás kápolnát, de felüdíthetik lelküket a márianosztrai kegytemplomban, és a ferencesek szentkúti templomában is.

Szent Pál apostol útjának legendás görögországi állomásaira október 5. és 10-e között utazhatnak el az érdeklődők. A zarándoklat programjai között szerepel többek között a Meteorák, az ókori Korinthos, Mükéné, Akropolisz, és a Parthenón megtekintése is.

A zarándokutakra várják a jelentkezőket a Szatmári Római Katolikus Püspökségen az 1 Decembrie 1918 utca 2. szám alatt, vagy telefonon a 0261-714955, 0261-716451 és 0745-785916-os számokon Mekker Enikőnél. Részletes programleírást a www.szatmariegyhazmegye.ro/zarandoklatok oldalon találnak.

Miserend

Hétfő 8:00
Kedd 19:00
Szerda 8:00
Csütörtök 19:00
Péntek 19:00
Szombat 8:00
VASÁRNAP 08:00, 10:00,
12:00

Részletek a képre kattintva