„Jézus mondja: Én kérni fogom az Atyát, és másik Pártfogót (Vigasztalót) ad nektek, hogy veletek legyen mindörökké.”

„Jézus mondja: Nem hagylak titeket árván, eljövök hozzátok.”

„Ha élünk, az Úrnak élünk, ha meghalunk, az Úrnak halunk meg. Tehát akár élünk, akár meghalunk, az Úréi vagyunk.”

„Jézus mondja: Én örök életet adok követőimnek, és nem vesznek el soha, mert senki sem ragadhatja ki őket az én kezemből.”


keresztIllő és javallott a nagyheti szent három napon:  nagycsütörtök, nagypéntek, nagyszombatszombat részt venni a szertartásokon. A húsvéti ünneplés csak úgy teljes, ha mind a három napon részt vesznek a hívek. Alább lásd a programot!

Nagycsütörtök délelőtt a Székesegyházban püspöki olajszentelési mise, amire hívja a püspök úr a híveket. Nagycsütörtök este az utolsó vacsora miséje. Utána virrasztó szentségimádás este 9 óráig.

Nagypénteken a szertatások után ifjúsági fáklyás keresztút lesz a templom körül. Olyan jellegű mint Rómában a Colosseumban.

Nagypéntek szigorú böjti nap.

Nagyszombaton egész napos szentségimádás a kitett Oltáriszentség előtt 9 órai kezdettel. Szép dolog ha egy család, akár ½ óra időt szakít szentségimádásra.

  A nagyszombati feltámadási misére hozzanak a hívek magukkal gyertyát. Ilyenkor megújítják keresztségi fogadásukat a hívek. Vigyázzanak ne csepegtessenek.

A kinti lépcsőt hagyják szabadon és ne tegyenek kosarakat égő gyertyákkal, mert a gyertyacsepegést nem lehet a gránitból kivenni.

Ételszentelés nagyszombaton a feltámadási mise után lesz, 22.20 órakor a körmenet után, valamint vasárnap reggel ½ 8 órai kezdettel

Miserend

Hétfő 8:00
Kedd 19:00
Szerda 8:00
Csütörtök 19:00
Péntek 19:00
Szombat 8:00
VASÁRNAP 08:00, 10:00,
12:00

Részletek a képre kattintva

A szentmiséket on-line lehet követni a plébánia youtube csatornáján: https://www.youtube.com/channel/UC8amGdBMd9Ag9fHKpV25SQQ?view_as=subscriber